* Voorjaar 2018: Vedische meditatie cursussen, astrologische consulten en weekend workshops in Nederland en Hongarije – Zie Agenda *

Publicaties

Sinds 1989 heeft Narada Visser een tiental boeken geschreven die vrijwel allemaal gebaseerd zijn op zijn diepgaande kennis van de vedische wijsheid. Daarnaast heeft hij drie spannende kinderboeken geschreven over de Vedische helden Sri Rama, Arjuna en Hanuman.

Het boek ‘Ramayana/En haar diepere betekenis voor deze tijd’ van Narada Kush is uitgeroepen tot het beste spirituele boek van 2016

 

RAMAYANA; SA-Uitgeverij Amsterdam ISBN 978-90-76389-00-4, 454 pagina’s Gebonden E 32,50
De wijsheid van het epos Ramayana is van alle tijden en geeft heel nauwkeurig en gedetailleerd elke stap aan in het proces van innerlijke groei van de mens. Narada Kush vertelt het magische verhaal niet alleen op heel boeiende wijze maar verklaart ook het verband met haar diepere betekenis voor onze tijd. Omdat we op dit moment in de wereld getuige zijn van een aardverschuiving in ons denken en zijn, is het lezen van de Ramayana juist in deze tijd van onschatbare waarde.
HINDOE-HUWELIJK. SA Uitgeverij, ISBN 978 90 76389 7, 143 pagina’s, gebonden E 24,50
In het Hindoe-huwelijk ziet de vrouw erop toe dat haar man groeit naar meer liefde, wijsheid en verdraagzaamheid en is de man idealiter volledig toegewijd aan zijn vrouw. Op deze wijze ontvangen beiden maximaal en is het huwelijksleven een krachtig en spiritueel instrument om samen van te genieten. Narada Kush beschrijft alle huwelijksrituelen en hun achtergrond en betekenis.
MAHARISHI AYURVEDA/Gezond zijn en blijven. Mirananda 1989, uitverkocht 152 pag. ISBN 90 6271 788 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser.
De gezondheidsprogramma’s van Ayurveda zijn natuurlijk en stellen ons in staat weer in harmonie te leven met onze innerlijke bron en met onze omgeving. Dit boek bevat naast een uitgebreide omschrijving van de principes en de programma’s van Ayurveda vooral veel praktische adviezen en tips over voeding en leefstijl. Voor 2008 staat het schrijven en uitbrengen van een hernieuwde en uitgebreidere versie over de Ayurveda gepland.
DOE MINDER, BEREIK MEER Mirananda 1995/2002, 2de druk uitverkocht 102 pag. ISBN 90 6271 858 2 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Zodra we inzien dat het leven is als een rivier die van nature in de juiste richting stroomt, dan verandert onze kijk op de wereld. De natuur heeft een onvoorstelbaar zelfordenend vermogen.Het gaat erom die kracht en wijsheid in ons leven en werken te benutten.
Dit boekje bevat praktische technieken en adviezen voor een leven in harmonie met de natuur als basis voor succesvol handelen.
HET ZELF ALS LEIDER Mirananda 1998, uitverkocht 272 pag. ISBN 90 6271 872 8 Dr. Ed Verhoeff en Mr. Coos Visser
Het Zelf als leider is het verhaal van een zorginstelling waar het vanwege een dreigende fusie aanvankelijk allemaal niet zo goed ging. Door medewerkers van deze organisatie vertrouwd te maken met de principes van het Vedisch denken en hen te leren mediteren, vond er een opmerkelijke omslag plaats in de organisatie.Dit boek verschaft een schat aan wijsheid, die tegelijk de sleutel biedt tot een leven van persoonlijke voldoening en spirituele groei.
HINDOEISME/Terug naar de Bron Saraswati Art 1999/2006, 4de druk 220 pag. ISBN 90 7638 902 0 Mr. Coos Visser Illustraties: R. Krishna.
In dit boek wordt op heldere wijze uiteengezet dat het Hindoeïsme zowel een levensbeschouwing als een wijze van leven is, waarin alle natuurelementen, zowel geestelijk als stoffelijk, hun toebedeelde plaats innemen.De grondslagen van het Hindoeïsme vinden hun oorsprong in de Veda’s, de oudste optekeningen van de menselijke beschaving. Dit boek bewijst dat in onze tijd van toenemend spiritueel wereldbewustzijn de Vedische wijsheid opnieuw als een perfecte gids voor de mensheid onthuld wordt.
JAN UIT-BALANS Uitgeverij Tattwa, 2004 160 pag. ISBN 90 7640 711 8 J. Mystiek; Illustraties: Ilène Themen
In dit boek geeft Kush aan dat onze huidige benadering van groei en vooruitgang nergens toe kan leiden. Niet zonder enige humor beschrijft hij de dubieuze praktijken van Jan Politiek, Jan Bank, Jan Zorg, Jan Multi en Jan Assurans.Omdat zo’n beetje alles misgaat in onze planetaire doorzonwoning, reikt hij programma’s (o.a. voor het file-probleem) en therapieën (o.a. een nieuw samenwerkingsbeleid met derde wereldlanden) aan die kunnen bijdragen tot een beter bestaan. Kortom, verplichte literatuur voor Jan en alleman.
DE VEDA’S/Voor Iedereen Saraswati Art Publishers, 2006 506 pag. ISBN 90 7638 907 1 € 24,50 Narada Kush
De immense diepgang van de Vedische wijsheid is fascinerend voor elke zoeker naar waarheid en toont de werkelijke rijkdom van de spirituele erfenis van de mensheid. Deel 1 gaat over de filosofische beschouwingen die aan de Veda’s en aan de Vedische literatuur ten grondslag liggen en deel 2 geeft een aantal praktische implicaties hoe de Veda’s in het dagelijkse leven toe te passen. De kern hiervan is dat we als mensheid geacht worden meer zelfbewust vanuit onze bron (het Atman) te denken en te handelen.
Vedische Astrologie/Analyse en Praktische Toepassing; Narada Kush, 495 pagina’s, Saraswati Art Publishers, september 2008 ISBN 978-90-76389-09-7, E 29,50
vedic-astrology Het bijzondere van dit boek is in de eerste plaats dat het een complete beschrijving geeft van het analyseren en interpreteren van een Vedische geboortekaart. Daarnaast wordt in Deel II stapje voor stapje uitgelegd hoe we de Vedische Maankalender (Panchanga) kunnen gebruiken bij het plannen van dagen of tijdstippen die het meest gunstig door de planetaire invloeden worden ondersteund.
Verandering in de lucht? 2012 en verder…… 12 auteurs, incl. Kush Visser, 400 pagina’s, Tattwa Uitgeverij, 11 november 2011 ISBN 978.90.76407.005; prijs E 25,95
Het magische jaar 2012: overal in de wereld merken we hoe oude structuren omvallen en nieuwe initiatieven zich aandienen. Is de mens toe aan een nieuwe stap in haar proces van bewustzijn? Zo ja, wat houdt dat in? En hoe kunnen we zelf bijdragen aan een tijd van transformatie en groei? Zie hier enkele aspecten die in dit boeiende boek worden behandeld.
Kinderboeken
Al sinds mensenheugenis wordt de verhaalvorm gebruikt om de diepere betekenis van leven en bestaan voor een groter publiek toegankelijk te maken. In zijn kinderboeken transformeert Narada de Vedische wijsheid naar de jeugd van deze tijd (8-12 jaar). Op spannende wijze brengt hij de helden uit de oud-Indiase cultuur tot leven. Maar gebleken is dat deze boeken ook voor ouderen beslist het lezen (of het voorlezen) waard zijn.
RAMA, DE WIJZE PRINS Saraswati Art Publishers, 2001 96 pag. ISBN 90 7638 903 9 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Op zekere dag wordt Rama met zijn jongere broer Lakshmana en vrouw Sita naar het woud verbannen. Op het eiland Lanka woont de wrede demonenkoning Ravana. Ravana ontvoert Sita en houdt haar op een geheime plek in zijn paleis gevangen. Vanaf dat moment gaan Rama en zijn broer rusteloos maar vastberaden op zoek naar Sita en krijgen daarbij de steun van de apenhoofdman Hanuman en het apen- en berenvolk.
ARJUNA, DE DAPPERE STRIJDER Saraswati Art Publishers, 2003 102 pag. ISBN 90 7638 904 7 Lav-Kush; Illustraties: Ramdew Krishna
Arjuna, een van de Pandava broers en de beste boogschutter van zijn tijd, heeft een speciale band met Krishna. Hij vraagt zijn vriend en raadgever Krishna om raad wanneer een hevige oorlog uitbreekt. Krishna legt uit dat vechten soms nodig is om de kwade krachten in het leven te vernietigen. Dan vervult Arjuna zijn plicht als een dappere strijder, zonder aan zege of nederlaag te denken….. een spannend boek voor de jeugd van vandaag!
HANUMAN, DE TROUWE DIENAAR Saraswati Art Publishers, 2006; Lav-Kush; 108 pag. € 14,50; ISBN 90 7638
Toen Hanuman nog een kind was bleek hij over enorme krachten en het vermogen om te vliegen te beschikken. Later wordt Hanuman de trouwe dienaar van Sri Rama en krijgt hij opdracht Rama’s ontvoerde vrouw Sita terug te vinden. Na een reeks van spannende avonturen vindt Hanuman haar terug op het eiland Lanka, waar de wrede demonenkoning Ravana haar gevangen houdt. Sri Rama komt dan met zijn apenleger naar Lanka om Ravana te verslaan en Sita te bevrijden, vanzelfsprekend geholpen door de dappere Hanuman.Dit is een spannend verhaal met veel prachtige kleurentekeningen voor kinderen vanaf 8 jaar.

TV & Radio Interviews en Artikelen

Narada Kush werd in de afgelopen jaren geregeld geïnterviewd voor TV en Radio in Nederland, Hongarije en Roemenie.

Narada werkte in de afgelopen jaren verschillende keren mee aan programma’s van Radio Ujala te Amsterdam en Radio OHM te Hilversum. Interviews kunnen worden beluisterd op www.ohmnet.nl. Hij is vaste medewerker aan Hindustani Art TV (Amsterdam) en geeft voor dit TV-station presentaties over de Vedische wetenschap en haar praktische toepassingen.

Narada Kush publiceerde vele malen in tijdschriften en magazines. Zie o.a. het artikel over de Vedische Astrologie in het maandblad Spiegelbeeld, 18de jaargang nr 1, januari 2011 www.spiegelbeeld.nlnaar boven

website design and development service by Prismatix
website consultation and renewed by Direct Zichtbaar